Bespaar kosten met zonne-enegie

Zonne-energie staat volop in de belangstelling. Zonnepanelen, zonnecollectoren, zonneboilers; allemaal apparaten om zonne-energie te gebruiken. Ziet u door de bomen het bos nog? Er zijn zoveel aanbieders op de markt, maar wie levert goede en betrouwbare installaties voor zonne-energie? Veiligheid en kwaliteit staan bij MuusDontje voorop.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in vele verschillende uitvoeringen, maten en kleuren. Het is eigenlijk net als bij een auto … afhankelijk van de wensen, voorkeuren en het gebruik kiest u een merk en model. Maar wat past bij u en uw situatie? Of het nu om bedrijfspanden of particuliere woningen gaat, vaak zijn er verschillende soorten zonnepanelen mogelijk. Omdat geen dak hetzelfde is komen wij vooraf langs om de situatie te bekijken. Vervolgens berekenen wij wat voor u de beste zonnepanelen zijn; monokristal, polykristal of dunne film.

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren en zonnepanelen worden vaak met elkaar verward. Waar zonnepanelen bedoeld zijn om elektriciteit op te wekken, zorgen zonnecollectoren dat zonlicht omgezet wordt in warmte. Ook voor zonnecollectoren geldt dat er vele toepassingsmogelijkheden zijn. Zo kan de warmte gebruikt worden om water te verwarmen of juist voor ruimtes in uw bedrijf of woning. Gecombineerd met een zonneboiler, die tevens in verschillende uitvoeringen leverbaar is, kunt u gebruik maken van een duurzame warmteoplossing middels zonne-energie.

Oplaadstation elektrische auto

De eenvoudigste manier om uw elektrische auto op te laden is door zelf een oplaadpunt op eigen terrein te realiseren. Een oplaadstation combineren met zonnepanelen is zeer aantrekkelijk om energiekosten te besparen. MuusDontje helpt u graag bij het realiseren hiervan.

Bespaar kosten met zonne-energie

Hoe duurzaam wilt u wonen of werken? Door de toepassing van verschillende mogelijkheden van zonne-energie wordt niet alleen de uitstoot van CO2 gereduceerd, maar verlaagt u tevens uw stookkosten. Daarnaast zijn er vele subsidiemogelijkheden of laagdrempelige stimuleringsmaatregelen voor zonne-energie. Ook bestaat de mogelijkheid om de BTW terug te krijgen, zelfs als u een particuliere installatie plaatst. Voor de zakelijke markt zijn er nog meer fiscale voordelen te behalen. MuusDontje helpt u met advies of bij het aanvragen van mogelijkheden die voor u van toepassing zijn.

MuusDontje kijkt samen met u naar de beste toepassing van zonne-energie voor uw behoefte en situatie. Lees meer over vormen van duurzame energie of maak een vrijblijvende afspraak.